maart 4, 2021

Een flashback naar seizoen 2017/2018 ?

Na een klein weekje werken en een partijtje vrije dagen, keek ik uit naar deze wedstrijd tegen Almere. Op voorhand had ik een 2-2 voorspeld. NEC doet het redelijk en Almere staat niet voor niks zo hoog op de ranglijst, dus een gelijkspel moest kunnen.
Het Almeerse affiche, dat we een ‘Riesenspiel’ tegemoet konden zien, voorspelde in ieder geval voldoende voor een fijne pot voetbal.

De muziekkeuze van dhr Bleum in de bus verdient op de heenreis een compliment. Zeer gevarieerd en geen gemopper van de omstanders. Chapeau!


Een ‘Riesenspiel’ is het, zeker vanuit Nimweegs oogpunt, nooit geweest. Ik zou het eerder betitelen als een ‘Scheissespiel’. Richtig Scheisse zelfs 💩💩💩!
Voor de eerste keer dit seizoen kreeg ik gisteren rond een uur of tien een flashback naar seizoen 2017/2018, waarin wij wedstrijd op wedstrijd rotzooi voorgeschoteld kregen van onze zandzakken, correctie…helden!
Ik ben geenszins van plan om in dit betoog stoelpoten onder iemands kont weg te gaan zagen. Tot aan Almere heb ik namelijk in mijn ogen in ieder geval voldoende strijd en passie gezien, waardoor ik al snel tevreden was. Misschien verbloemde die strijd en passie ook wel het eigenlijke niveau van ons team. Als die strijd en passie ontbreken, zoals gisteravond, wordt het echte niveau pijnlijk zichtbaar. Het overgrote deel van de wedstrijd ben je dominant, maar geen enkel moment ben je dreigend of creëert kansen. Zo kun je wel tot Sint Juttemis doorvoetballen, maar scoren ga je nooit.


Aan een topnotering op de ranglijst hebben we dus maar heel even mogen ruiken. Waar mijn reukorgaan gisteren langer aan heeft mogen ruiken was de lucht van de Bratwurst, die daar op het voorplein werd bereid (hoe pijnlijk is het dan als je niet bij het voorplein kunt komen) en aan de lucht die opsteeg uit de veelgebruikte plee in de bus. Bahbah! Over de bus gesproken. De muziekkeuze van dhr Bleum verdient op de terugweg geen compliment.
Het Bier und Bratwurst werd me in Almere door de neus geboord en daarvoor krijg ik ‘Ik heb witte en rooie radijs’ en ‘mayonaise’ voorgeschoteld. Weet je hoe kut dat dat is? Nee? Kijk de wedstrijd van Almere City – NEC dan nog maar een keertje terug. Fijne week! 

Reacties

Reageer hieronder

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*